A PET vizsgálatok várólista-nyilvántartása

Belépés a nyilvántartásba       (regisztrált felhasználóknak)

Publikus várólista

Új felhasználó

(vizsgálatkérő orvos) regisztrációja

 

 

2017. július 1-től Kormányrendelet alapján, a NEAK által működtetett PET/CT várólista rendszerben kell ÚJ vizsgálatot kérni/feladni !!  

 

 

 

Általános információk

 

A nyilvántartás használatáról  és a program megfelelő működéséhez szükséges beállításokról a használati útmutatóban találhatnak részleteket. Egy külön leírás részletezi a vizsgálatkérő orvosok számára szükséges információk-at.  

 

A 287/2006 Kormányrendelet alapján 2007 január 1.-től a PET vizsgálatok várólista vezetését az Országos Vérellátó Szolgálat Központja irányítja. E változás eredményeképpen a PET várólista nyilvántartásának használata néhány pontban megváltozott.

 

  • Lehetőség van arra, hogy a beküldő orvosok is regisztrálhassanak vizsgálatkéréseket a honlap segítségével, csökkentve ezzel a PET vizsgálatok indikálásához szükséges  adminisztratív munkát.

 

  • Megváltozott a nyilvántartásban szereplő "Beutaló Intézetek" tábla is, ami most már az OEP hivatalos intézetlistáját tartalmazza az intézetkódokkal együtt, amely automatikusan beíródik az intézet kiválasztása után. A hivatalos intézetlista több mint 30ezer intézetnevet tartalmaz, ami nehezen lenne kezelhető,  ezért a vizsgálatkérő űrlapon található "legördülő" listában csak a korábban már kiválasztott intézetek szerepelnek. A teljes lista excel formában innen letölthető. Ha a legördülő listában nem szereplő beutaló intézetet kellene választani, akkor azt egy rövid email-ben jelezni kellene a következő címen: varolista@pet.dote.hu. A levélben elegendő a beküldő intézetnek az excel fájlban szereplő nevét és intézetkódját ("GYFKOD") elküldeni.

 

  • Egy további lényeges változás, hogy a "Vizsgálatot végző PET központ"-ot már nem a beküldő orvos és az illetékes PET Bizottságok döntése fogja kijelölni, hanem az indikáló orvos elő-szelekciója után a program választja majd ki speciálisan definiált szempontok alapján. Ilyen szempontok pl. a PET központok terheltsége, a beteg lakóhelye, a választott radiofarmakon, stb. Ha a fenti szempontok megengedik, akkor ez természetesen azt is jelentheti,  hogy a vizsgálatot kérő orvos "PET központ előválasztása" teljesíthető lesz. Az automatizált szelekció részleteiről itt található további információ.

 

A 16/2008. (I. 31.) Kormányrendelet szerint PET vizsgálatot csak onkológus, neurológus, idegsebész és hematológus szakorvos kezdeményezhet, továbbá a kért vizsgálat BNO kódjához is csak a 62/2007 (XII.29.) EüM rendeletben megjelölt  kódok választhatók.

 

 A programmal  kapcsolatos esetleges észrevételeket a következő email címre varolista@pet.dote.hu, illetve sürgősebb esetben az 52-411717/56443 vagy 52-411717/51445 telefonszámon várjuk.